Hulp nodig?
Ik sta voor u klaar!

5 voordelen van het verzenden van nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven verzenden heeft vele voordelen en brengt interactie met de bezoeker van uw website of social media kanalen. In deze blog noem ik 5 voordelen van het verzenden van nieuwsbrieven!

Interactie met uw bezoekers!

Nieuwsbrieven verzenden naar de bezoekers van uw website kan er voor zorgen dat u een goede relatie behoudt met de bezoeker. Zo kunt u ze op de hoogte stellen van acties en ontwikkelingen binnen uw bedrijf. Dit wekt veel vertrouwen op bij de klant omdat zij zich dan betrokken voelen bij uw bedrijf.

Analytische gegevens

Door Mailchimp te gebruiken, kun je na het verzenden van nieuwsbrieven de analytische gegevens bekijken. Hoe vaak is mijn nieuwsbrief bekeken? Hoe vaak is er op mijn nieuwsbrief geklikt? Hoeveel mensen hebben zich deze week aangemeld voor mijn nieuwsbrief via mijn website? Op al deze vragen zijn de antwoorden te vinden in het dashboard van Mailchimp!

Automatisch contacten toevoegen naar Mailchimp

Het is natuurlijk enorm tijdrovend om zelf contacten toe te voegen aan je contactenlijst, gelukkig kan dit op een veel handigere manier! Door een contactformulier aan te maken op uw website, kunnen bezoekers zich gemakkelijk snel aanmelden, zonder dat daar verder extra werk voor nodig is! Het enige wat zij hoeven in te vullen is hun e-mail adres. Er is ook nog een optie om extra informatie te vragen, zoals geboortedag, voornaam, achternaam etc. Dan kun je bijvoorbeeld in Mailchimp instellen dat de ontvanger een extra mail krijgt op zijn/haar verjaardag, of dat de ontvanger van de nieuwsbrief zijn naam te zien krijgt in de aanhef, zodat de mail persoonlijker overkomt!

De Mooiste Markt website footer
Gemakkelijk aanmelden voor de nieuwsbrief op een website (De Mooiste Markt)

Gemakkelijk een knappe nieuwsbrief maken en verzenden!

Mailchimp is enorm gebruiksvriendelijk en daarom kunt u gemakkelijk een mooie nieuwsbrief verzenden. Het online programma maakt namelijk gebruik van widgets! Door eenvoudig te slepen en los te laten, kunt u de elementen onder elkaar plaatsen en invullen met de gewenste inhoud! Afbeeldingen kunnen doorlinken naar een bepaalde pagina op uw website en deze afbeeldingen kunnen weer analytisch ingelezen worden op uw dashboard! Daarnaast kunt u de nieuwsbrieven direct verzenden, of inplannen voor een bepaalde datum en tijd. Hoe top is dat!

Mailchimp is een gratis CRM systeem!

Ja, u hoort het goed. Mailchimp is gratis! (Tot een zekere hoogte) Het programma is namelijk gratis tot 2000 contacten, daarna zal er wel betaald voor moeten worden. Maar de mogelijkheden van Mailchimp zijn zodanig groot, dat zelfs de betaalde versie de moeite waard is om over na te denken.

Wat krijg je in de gratis versie van Mailchimp?
  • Marketing CRM
  • Creative Assistant
  • Website Builder
  • Mailchimp Domain
  • Forms & Landing Pages
Wat krijg je met de betaalde versie van Mailchimp?
Mailchimp prijslijst

Dit waren mijn 5 voordelen van het verzenden van nieuwsbrieven, bent u nou benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vooral contact met mij op zodat wij deze mogelijkheden kunnen bespreken!

Facebook
Email
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ook leuk om te lezen!

Start chatten!
💬 Hoe kan ik je helpen?
Hallo!
Hoe kan ik je helpen?