Hulp nodig?
Ik sta voor u klaar!

5 manieren om ervoor te zorgen dat uw website sneller laad.

Een website moet tegenwoordig snel kunnen laden. Gebeurt dit niet, zal de bezoeker snel de website weer verlaten en doorgaan naar de volgende website met het antwoord waar zij naar zoeken. Er zijn verschillende methodes om een website sneller te kunnen laden, en in deze blog ga ik 5 manieren vertellen waardoor uw website sneller zal laden.

Afbeeldingen in de juiste resolutie:

Zorg ervoor dat afbeeldingen in de juiste formaten worden opgeslagen en gepubliceerd, wanneer een afbeelding groter is dan bijvoorbeeld 2000 pixels, en een bestandsgrootte heeft van boven de 2MB, zal de website langzamer laden. U kunt afbeeldingen op de juiste manier opslaan met programma’s als Adobe Photoshop en in dit programma kunt u aangeven in welke hoogte en breedte u de afbeelding wilt hebben en ik welke resolutie. Zo is een resolutie van 72 ppi perfect voor een website.

Overbodige code:

Haal overbodige code uit uw website. Een website bestaat uit een codetaal genaamd; HTML-5, CSS, Javascript en nog een aantal andere talen. Wanneer u heel veel code heeft op uw website, is het helemaal niet gek als het lang duurt om de website te laden. Wanneer u de onnodige HTML en CSS verwijdert uit uw script, zal uw website aanzienlijk sneller laden.

Goede webhosting:

Een goede webhosting is ook een van de sleutels tot een sneller ladende website. Vaak kunt u bij een pakket dat u aanschaft zien hoeveel webruimte het domein zal bevatten. Vaak zullen de prijzen van verschillende hosts niet veel verschillen, maar wat u aanschaft in uw pakket is daarom extra belangrijk. Ik zelf schaf mijn hosting pakketen aan bij One.com, zij hebben goede hosting voor een goed tarief!

Linken naar de juiste pagina’s:

Stop met het linken naar bronbestanden die niet bestaan. Wanneer u linkt naar een afbeelding of bestand die niet bestaat, zal uw browser er zijn best voor doen om dit te vinden, dit kost veel tijd en het zal de laadtijd van uw website drastisch verhogen. Als de website de link niet kan vinden, word de bezoeker naar een 404 pagina gestuurd. Deze pagina kunt u laten ontwerpen, en het is handig dat deze pagina links heeft naar de belangrijkste pagina’s op uw website, zodat zij gemakkelijk kunnen navigeren.

Te veel plugins

Plugins, misschien wel een van de beste tools om ervoor te zorgen dat uw website optimaal werkt. Maar plugins zorgen er desondanks voor dat uw website langzamer wordt. Dit komt omdat plugins bestaan uit een scripttaal, dit zijn lange teksten aan coderingen en die zorgen ervoor dat de pagina langzamer zal laden. Probeer daarom zo min mogelijk gebruik te maken van plugins.

Ik hoop dat u wat heeft gehad aan deze tips. Komt u er nog steeds niet helemaal uit? Stuur mij dan een bericht via info@rickvangroenigen.nl

Facebook
Email
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ook leuk om te lezen!

Start chatten!
💬 Hoe kan ik je helpen?
Hallo!
Hoe kan ik je helpen?